Artikelen zoeken

Meedenken over hoe de zelfscore app aangepast kan worden voor mensen met lage verstandelijke beperking?

01 March 2016 | Wanda Kruijt |

De zelfscore app voor mensen met een lage verstandelijke beperking

De huidige zelfscore app is onvoldoende geschikt voor mensen met een lage verstandelijke beperking. We hebben voor de eerste versie van de app de keuze gemaakt om dicht bij de oorspronkelijke vragenlijsten uit de HKT en HCR risicotaxatie instrumenten te blijven. Dat betekent dat de app vrij "talig" is geworden met relatief veel tekst. Voor sommige clienten prima te gebruiken, maar voor anderen te ingewikkeld. Daar willen we graag verandering in brengen door een nieuwe versie te ontwikkelen die veel meer gebruik maakt van beeldmateriaal en game elementen.

Daarbij moet het oorspronkelijke doel wel overeind blijven, namelijk een app die clienten in staat stelt om beter voorbereid en met meer inzicht in het eigen functioneren een behandelgesprek in te gaan en eigen doelen te stellen.

We zoeken contact met partijen met kennis en ervaring in het ontwikkelen van leermaterialen voor mensen met een verstandelijke beperking om samen tot een concept te komen.

Financiering

We hebben nog geen financiering voor deze activiteit. We willen eerst het idee verder uitwerken, een benodigd budget bepalen en dan op zoek naar financieringsmogelijkheden.

Als er meerdere partijen blijken te zijn die interesse hebben in deze aanpassing van de app voor mensen met een lage verstandelijke beperking kan er mogelijk gedacht worden aan een gezamenlijke financiering.

Wanda Kruijt

Heeft u goede ideeën of wilt u hier aan mee doen, dan kunt u contact opnemen met Wanda Kruijt