Artikelen zoeken

Kansen voor bedrijven in Innovate Dementia Living Lab

09 March 2016 | Liselore Snaphaan |

Innovate Dementia

Innovate Dementia is gestart als een Interreg IV subsidie project waarbij een samenwerkingsverband tussen GGzE, TU/e, Brainport Development N.V., Provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven, én internationale partners (Engeland, Duitsland en België) tot stand gekomen is om het leven van mensen met dementie in een thuissituatie zo lang en prettig mogelijk te maken. De redenen voor de totstandkoming van dit samenwerkingsverband zijn de vergrijzing, de toename van aantal mensen die leeft met dementie en de economische bedreiging voor het huidige zorgstelsel.

Living Lab Eindhoven

Om nieuwe ontwikkelingen voor de 'dementiezorg van morgen' te exploreren, ontwikkelen en uit te proberen, wordt er in regio Eindhoven met verschillende stakeholders (o.a. mensen met dementie en hun mantelzorgers, zorgprofessionals, onderzoekers/ontwerpers, ondernemers/ontwikkelaars van bedrijven, en beleidsmedewerkers van (semi) overheidsinstellingen) samengewerkt. Hiervoor wordt het Living Lab principe gehanteerd (zie figuur). Dit is een structuur waarbij het mogelijk is om vanuit de behoeften van de doelgroep (mensen die leven met dementie) nieuwe ontwikkelingen te realiseren die door meerdere stakeholders gedragen zijn.

Living Lab.jpeg


Inmiddels heeft het Living Lab Eindhoven een platform met meer dan 200 mensen die leven met dementie waar bedrijven gebruik van zouden kunnen maken om ontwikkelingen voor de 'dementiezorg van morgen' samen met eindgebruikers vorm te geven. Wilt u meer weten en/of weten hoe U zelf kunt deelnemen aan deze innovatieve samenwerkingen? Laat het ons weten. Dit kunt u doen door contact op te nemen met Liselore Snaphaan.

Liselore snaphaanl 1.jpg Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Liselore Snaphaan. Op de hoogte blijven van GGzEi? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.